Om oss

Mitt foto
Representerar 5 goa gubbar som gillar flugfiske. Medlemmar: Borgmästarn, Opossum, Dr Larsson, Slöjdlärarn och Surna Mange

onsdag 15 juni 2011

Laxfisket stundar

Hello, nu är vinterdvalan över, nu börjar produktionen igen, som tur är har ju doktorn tagit över webansvaret med bravur. Märks tydligt att han har skrivar talang. Exempelvis lyfter han ju fram sådana små detaljer som "Borgmästarns klassiska stövlar" vilket ger mer tyngd åt publicerade texter, cred till doktorn.

Som sagt nu är det laxfiske på agendan, vår egen Ordförande åker snart till Orkla med Lorden och en handfull övriga erkända och etablerade laxfiskare. Eftersom man har förmånen att få umgås med borgmästaren är man nu ungefär lika insatt som han i vattenståndet i Orkla, hur många flugor Orkla Ola bundit till honom osv. Borgmästaren har även en riktigt stor överaskning att bjuda på...

Han skall inte bara ha med sig 7 fryspåsar med BorgStroganoff till årets fiske vecka, han lurar även på att fylla Loe:s frysbox med hans gourmandlagade köttfärsås.
Det kommer att vara fina dofter i hyttan i år, förhoppningsvis kommer inte hans fin cognac heller förstöra varken smaklökar eller luktsinne.

Att han satsar hårt på laxfisket i år är ett faktum, ryktet har som det verkar spridit sig över vår hemkommun att han kommer bedriva hårt fiske. Idag var jag och FFKC:s guide nere vid THN:s laxfiske och kollade till Bojan, vi vek oss efter någon timme men tydligen var de fler som ville kolla till hans färdigheter.


Det ramlade in så många tillsyningsmän som man tidigare ej skådat under hela sin livstid, och som det ser ut på bilden så fick en av dem förmånen att hålla i Borgmästarens nya Stang. Tycker de känns bra att fisket i allmänhet är välövervakat, och i synnerhet att dem är där när Bojan fiskar, eftersom han slarvar med flytvästen..

Men hursomhelst blev de inget FFKC harrfiske under våren, de fanns inte möjlighet att komma loss för flera av medlemmarna. Men ett lyckat Slumpriver blev det, Lorden visade som vanligt klass. Han berättade efter tävlingen knepet för att lura fisk i älven, det är rörligt fiske de handlar om. En ödmjuk fiskare som vill att alla medfiskare skall lyckas.

Jag själv siktar på Surna V32, doktorn tar en timeout från laxfisket under denna säsong. Dock blir de ju förhoppningsvis en del laxfiske tillsammans på hemma plan. vi får se, men nu hoppas vi på att Borgmästarn, Lorden och övriga fiskare får en perfekt vattenföring i Orkla och att ni lyckas lura naturen många gånger.

Talas Läppen

1 kommentar:

  1. Härligt att ordinarie bloggare är tillbaka ur dvalan! Lika träffsäkert och stilrent som tidigare! När man läser om Borgmästarns laddning är det ju bara att konstatera att det aldrig varit eller är några tvivel om varför just han är ordförande!
    / Dr Larsson

    SvaraRadera