Om oss

Mitt foto
Representerar 5 goa gubbar som gillar flugfiske. Medlemmar: Borgmästarn, Opossum, Dr Larsson, Slöjdlärarn och Surna Mange

fredag 2 oktober 2009

Försök till flugfiske

Jag och kusinen jocke gjorde ett försök i baltak, för mig trorligen årets sista flugfiske, men inte för Jocke. Han drar till Älvkarleby över helgen med några polare. Han har några fiske dagar om året den pojken. Nåväl fisket gick sådär, Jocke fick en Regnbåge att ta efter några minuter i Pol 1, vi tänkte att det här kan bli en trevlig dag. Jockes fisk låg runt kilot och fick friheten åter.
Fisket fortsatte succesivt neråt, vädret var kallt och regnigt under förmiddagen, och ingen mer fisk blev det. Vid 13 tiden började vädret bli bättre, höstsolen visade sig och vi fick åter tro på fisket. Fisk började vaka på de lugna partierna, vi började att fiska med torrflugor, mycket fisk var efter men ingen fisk ville hugga ordetnligt. Men hur som helst så hade vi en trevlig dag, Jocke pratar eventuellt om att börja med Laxfiske till Våren, vilket skulle vara mycket trevligt.



Allt ser så mycket mer inbjudande ut när solen kommer fram, tyvärr tyckte inte fisken det om våra flugor.


Jocke fiskar av en sträcka i nedre delarna i Baltak
Summering av mitt eget flugfike år:
Har varit trögt rent generellt, havsöringfisket har varit präglat av mycket småfisk, mycket oflyt och för mycket fikande. Laxfisket gick ok i Norge, i Sverige nollad som vanligt.
Nu lägger jag grejerna på hyllan för säsongen. Nu skall införskaffas nya prylar, fisken skall planeras, FFKC skall ha årsfest, flugor skall bindas och pepptalket för nästa säsong skall ge en nya förhoppningar. Sist men inte minst, fisket har gått trögt men vi har haft trevligt ändå, det är ju inte bara fångsten som räknas utan upplevelserna man får dela med Vänner och övriga fiskare.
Talas Mange

3 kommentarer:

  1. Ja tack för den dagen. Synd att det inte blev lite mer fisk och väder : ). Och i Älvkaleby gick det inte superbra. Det blev 1 hö för min del och 1 för polare. Dock kom det upp en lax på 10kg och en som fick en hö på 5-6kg :). Men påt igen bara mvh Jocke

    SvaraRadera
  2. Så vackert skrivet att man blir tårögd ! Tro hopp och fiske! // " 9 komma 8 an "

    SvaraRadera
  3. Ärade och högt aktade FFKC-medlemmar!
    Jag har skickat ett mejl till Er hotmail-adress angående laxfiske nästa sommar. Hög tid att börja planera.

    SvaraRadera